В Благоевград: За ромите и тяхното приобщаване

Над 960 хил. евро се инвестират в създаването на нормална жизнена среда за ромското население в Благоевград. В процес  е изграждането на Общностен център в Предел махала, като неговото строителство вече е към своя финал. Екипът, който се е заел със..

публикувано на 26.03.24 в 14:43

Служебно правителство ще забави България за еврозоната и сухопътния Шенген

Служебно правителство ще забави България за влизане в еврозоната и за сухопътния Шенген. Мнението е на евродепутата от ЕНП Андрей Новаков. Няма нито политическа логика, нито смисъл за втория мандат да се търси национална кандидатура за премиер, коментира..

публикувано на 26.03.24 в 13:48

Жена загина при пожар в село Кондофрей

56-годишна жена е загинала при пожар в радомирското село Кондофрей. Сигналът за инцидента е подаден вчера в ранните сутрешни часове. Горяла е сграда в бившия стопански двор. Пожарникарите потушили огъня, но жената е загинала. Тя била с корени от  Кондофрей,..

публикувано на 26.03.24 в 11:58

Парламентът обяви първия мандат за неуспешен

Парламентът обяви първия мандат за неуспешен. "За" приемането на заявлението на Мария Габриел, с което тя се отказва от гласуване на предложеното от нея правителство, гласуваха 236 депутати. 1 народен представител от ПП – ДБ се въздържа. Проектът на..

публикувано на 26.03.24 в 11:15

Месец разплащания в левове и евро, пенсии, заплати и тегления само в евро

Министерството на финансите (МФ) публикува за обществено обсъждане проекта на Закон за въвеждане на еврото в Република България. Целта на документа е да осигури безпроблемното въвеждане на еврото и да повиши прозрачността и информираността за процеса на..

публикувано на 26.03.24 в 11:13

Пенсионери дадоха на телефонен измамник 10 000 лв.

Семейство възрастни благоевградчани попаднаха в мрежата на телефонен измамник и му предадоха около 10 000 лева. Престъпната група действала по познатата схема - измамник позвънил на телефона на 74-годишната жена и се представил за дознател, който..

публикувано на 26.03.24 в 10:38

Млади таланти срещат работодатели на форум в АУБ

Традиционният панаир за професионална реализация в Американския университет в България (АУБ) ще се проведе на 27 март от 11ч. до 17ч. в спортната зала на АУБ в студентски център „Америка за България”. И тази година кариерният форум по лесен и ефективен..

публикувано на 26.03.24 в 10:28

Какво съдържа обществената поръчка на ЦИК за евровота за 50 000 лева?

Централната избирателна комисия (ЦИК) вече подготвя провеждането на изборите през юни за членове на Европейския парламент от България. След обществената поръчка за дейностите по осигуряване на машинния вот в секциите в страната и в чужбина Комисията..

публикувано на 26.03.24 в 09:17

Дискусия за европейските регулации на изкуствения интелект

Европейската регулация на изкуствения интелект и основните права ще бъде обсъдена в София.  Организатори на дискусията са Бюрото на Европейския парламент в България и Българският център за нестопанско право. Български евродепутати, представители на..

публикувано на 26.03.24 в 09:13

Слънце и дъжд във вторник

  Времето днес ще е  слънчево, но облачността от югозапад ще продължи да се увеличава и вплътнява, най-късно вечерта ще се заоблачи и над Североизточна България. Към края на деня в югозападните райони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от..

публикувано на 26.03.24 в 05:38