Окръжната прокуратура в Благоевград поиска постоянна мярка “задържане под стража“ за двамата полицаи, които са обвинени за взимане на подкуп

Срещу полицаите са подадени два сигнала от потърпевши, които твърдят, че са били изнудвани за пари срещу прикриване на нарушения. В момента Окръжния съд изслушва наблюдаващия прокурор по делото и адвокатите на двамата полицаи.  Двамата задържани..

публикувано на 26.11.22 в 15:40

Поставиха елхата на централния площад "Велбъжд" в Кюстендил

Поставеното  на централния площад "Велбъжд" в Кюстендил дръвче е от района на с. Ново село, в Осоговската планина, и е с височина около 12 метра, казаха от общинския отдел "Култура и духовно развитие".  През декември дръвчето ще грейне изцяло в..

публикувано на 26.11.22 в 15:25

Международният турнир по спортна гимнастика "Любчо Солачки" бе открит в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и олимпийските вицешампиони на висилка от игрите в Атланта през 1996 година Красимир Дунев (президент на Българската федерация по гимнастика) и Йордан Йовчев – от Олимпиадата в Атина през 2004 година (халки),..

публикувано на 26.11.22 в 14:25

Съд решава за ареста на задържаните в Благоевград двама полицаи

Случаят с двамата полицаи, които на 17 ноември са били командировани в област Благоевград с цел извършване на контрол по пътищата и предотвратяване на корупцията в системата на МВР, но вместо това са взимали подкуп, за да прикрият нарушения, е показателен..

публикувано на 26.11.22 в 13:13

В Кюстендил обсъдиха елиминирането на насилието над жени

Информационна среща, посветена на Международния ден за елиминиране на насилието над жени, се проведе в Кюстендил. Инициативата цели да допринесе за навременното разпознаване на формите на насилие и тормоз, за проява на толерантност към жертвите и за..

публикувано на 26.11.22 в 12:17

Православната църква чества Св. Стилиян Детепазител

На 26 ноември православната църква почита паметта на  Св. Стилиян Пафлагонийски, наричан в християнския свят и  Детепазител.  Вярващите търсят утеха и изцеление от него най-вече за своите болни деца. Св. Стилиян помага не само на физически болните деца,..

публикувано на 26.11.22 в 08:12

Протести срещу изпращане на оръжие в Украйна се очакват в редица градове

България провежда за втори път "общобългарски поход за мир и неутралитет" днес, обявиха инициаторите, създали организация чрез социалната мрежа "Фейсбук" в няколко града у нас и в чужбина. Общобългарски поход за мир и неутралитет – така се казва..

публикувано на 26.11.22 в 08:10

Слънчева събота

Днес над страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд по Черноморието и на места в Североизточна България ще има ниска слоеста облачност. Над Западна България облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб северен вятър...

публикувано на 26.11.22 в 07:38

Възстановиха покрива на Здравния център в Селище

Приключиха дейностите по възстановяване на покрива на сградата на бившия Здравен център в с. Селище, която бе засегната от пожар през 2017 г.  Конструкцията е възстановена в резултат на общи усилия от страна на Община Благоевград, в лицето на кмета Илко..

публикувано на 25.11.22 в 18:10

Младежите, счупили парапета при АУБ, обещаха да платят щетите

Часове след вандалския акт, при който бе счупен метален парапет на стълбите до Американски университет в България, служители на звено „Инспекторат“ при Община Благоевград успяха да осъществят контакт с извършителите на действието. Младежите се..

публикувано на 25.11.22 в 16:40