Ремонтират най-старото учебно заведение в Перник

В ход са ремонтните дейности по сградите на най-старото учебно заведение в Перник - VI СУ "Св. св. Кирил и Методий" и ДГ №15 "Райна Княгиня", съобщават от общината. С тях се цели подобряване на енергийните характеристики на двете учебни заведения чрез..

публикувано на 21.02.24 в 14:14

Кметът Методи Байкушев се срещна с директори на детски градини

Кметът Методи Байкушев се срещна с директори на детски градини в Благоевград. "Имате пълната свобода и носите отговорността за създаване на възможно най-добрите условия за развитие децата на Благоевград.  Община Благоевград няма да се намесва в..

публикувано на 21.02.24 в 11:51

ГЕРБ оттегли законопроекта си за личните документи

В началото на заседанието председателят на Народното събрание Росен Желязков съобщи, че е оттеглен законопроектът за изменение на Закона за българските лични документи, внесен на 14-и февруари от депутати от ГЕРБ-СДС. Оттеглено е и предложението за..

публикувано на 21.02.24 в 11:42

ЦИК с анализ и препоръки за евроизборите

Общественият съвет към Централната избирателна комисия организира конференция на тема "10 години Обществен съвет към ЦИК - анализ на изборния процес и препоръки преди изборите за Европейски парламент". Форумът ще се проведе в Дома на Европа в столицата и..

публикувано на 21.02.24 в 09:51

Комисии в НС обсъждат строител на 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй"

На съвместно заседание парламентарните комисии по енергетика и околна среда ще разгледат Проект на решение за провеждане на преговори с потенциален строител на новите мощности в АЕЦ Козлодуй. Документът, внесен от Делян Добрев от ГЕРБ и Станислав..

публикувано на 21.02.24 в 09:40

НС гласува промени за българското гражданство

Законът за българското гражданство влиза за обсъждане в Народното събрание.  Със законопроекта е предвидено допълване на законопроекта за българско гражданство от лица с български произход и лица с родител, придобил българско гражданство, като владеенето..

публикувано на 21.02.24 в 09:35

Областният управител на Кюстендил с изнесени приемни

Изнесени приемни за жителите на общините Бобошево и Сапарева баня организира в края на тази седмица областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски.  В град Бобошево приемният ден е на 22 февруари (четвъртък), от 11:00 ч. до 12:00 ч., в..

публикувано на 21.02.24 в 09:08

Изграждат физкултурен салон в училище в Перник

Министерството на образованието и науката е отпуснало 1.5 млн. лева за изграждането на физкултурен салон в ХII ОУ „Васил Левски” в Перник, съобщи кметът Станислав Владимиров. От създаването му, преди 55 години, досега учебното заведение не е имало..

публикувано на 21.02.24 в 07:16

Спират водата в най-големите квартали на Перник

Без вода заради планиран ремонт ще бъдат днес жителите на двата най-големи квартала в Перник - „Изток” и „Мошино”. Вода няма да има и в село Големо Бучино.  Повредата е на довеждащ водопровод, уточниха от ВиК. Водоподаването ще бъде спряно в 08:00 часа и..

публикувано на 21.02.24 в 07:11

До 14 градуса в сряда

Днес преди обяд ще е предимно облачно, в отделни райони със слаби валежи. В следобедните часове облачността ще се разкъсва и намалява.  Максималните температури ще са между 9° и 14°.

публикувано на 21.02.24 в 07:08