Правителството отпусна 158 млн. лева за разплащане със строителния бранш по различни проекти

Представители на протестиращите строители се срещнаха с премиера и с президента

2
Строителите останаха доволни от срещата си с премиера Борисов
Снимка: БГНЕС

Правителството отпусна 158 милиона лева за разплащане със строителния бранш по различни проекти. Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на протестиращите строители.

„Браншът е партньор на регионалното министерство при изпълнението на различни строителни дейности“, каза след срещата при премиера министър Петя Аврамова и декларира, че отношенията на ведомството ѝ със строителите е на експертно ниво:

„За нас е важно строителният бранш в България да има капацитет да изпълни тези дейности, а ние, които управляваме тези обществени средства, ще бъдем безкомпромисни по отношение на качеството и на срока на изпълняваните строителни дейности“.

Илиян Терзиев, председател на Камарата на строителите, каза, че браншът излиза от срещата при премиера с позитивни отговори - първият, за разплащане на дължимото по различни проекти:

„И са осигурени 160 милиона лева. Второто нещо, за което говорим, е много отдавна - предвидимост на бранша, а днес е взето решение за 1,3 млрд. в посока Северна България, в която ще има предвидимост за бранша, ще има работа за малките фирми, търпим загуби от политиката, която водят БСП към нас с всички тези проверки, които те изискват, за които ние нямаме нищо против, стига те да се извършват така, както повелява закона“.

След срещата с премиера строителите отидоха да се видят и с президента Румен Радев. Държавният глава каза, че протестите не печелят доверието на обществото и на президента. Радев подчерта, че, за да има доверие, построеното трябва да бъде качествено:
„Моето доверие, доверието на обществото, няма да бъде спечелено с протести, декларации, а с качество и прозрачност. Работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават по-добро заплащане и по-добри условия на труд. Изключително важно значение има изпълнителната власт като организатор на тези процеси“.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24