Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Далас" взе първата си титла от НБА

Баскетболистите на "Далас" спечелиха за 1-ви път в историята си титлата в НБА
Снимка: БГНЕС

 

Отборът на "Далас" спечели шампионската титла в Националната баскетболна
асоциация
за първи път в историята си и прекъсна трите десетилетия, изпълнени с разочарование за тима. Отборът от щата Тексас надигра със 105:95 като гост "Маями" и триумфира във финалната серия с 4:2 победи. През 2006 година "Далас" достигна до финала в НБА, но тогава загуби в шест мача именно от "Маями".

Гардът Джейсън Тери се включи в игра като резерва и отбеляза 27 точки в полза на Маверикс. Неговият съотборник Дирк Новицки вкара 10 от своите общо 21 точки в последния четвърти период на срещата. ЛеБрон Джеймс бе най-резултатен в полза на "Маями" с 21 точки. Крис Бош добави още 19 точки в полза на "горещите", но това не се оказа достатъчно за изравняване на резултата в серията. Третата голяма звезда на отбора от щата Флорида - Дуейн Уейд,
вкара 17 точки.

Дирк Новицки от отбора на "Далас" беше избран за най-полезен играч във финалната серия в Националната баскетболна асоциация. 32-годишният германец, извел Маверикс до първа титла в клубната история, завършваше с 26 точки и 9.4 борби средно на мач. По време на плейофите в НБА Новицки страдаше от заболяване, но това не му попречи да демонстрира отличните си качества.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна