Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Каролев, кандидат за кмет на София: Средствата се използват неефективно

Снимка: БГНЕС

Основният проблем не е липсата на пари, а недостатъчната компетентност и неефективното използване, даже пилеене на бюджетни средства - това каза в "Преди всички" Владимир Каролев, чиято кандидатура за кмет на София издига НДСВ.

Приватизацията на "Булгартабак" прекалено много закъсня. Някога тази компания действително струваше милиард, но имаше пазарен дял над 90 процента, а сега е 30 и намалява. Съдейки по акциите на борсата, цената, която ще плати инвеститорът, никак не е ниска. Това е последният шанс за продажба на дружеството, каза Владимир Каролев.

Елин Гержиков, общински съветник и член на предизборния щаб на ГЕРБ, каза в "Преди всички", че по време на предизборната кампания в общината ще работи екипът от заместник-кметове, а кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкове ще бъде в отпуск, за да участва в дебати. Ще предложим не обещания, а реални проекти за следващ мандат, каза Герджиков. Той добави, че партията му се надява отново да постигне мнозинство в Столичния общински съвет, тъй като в противен случай на кмета би му било трудно да управлява. Герджиков не коментира публикациите, че Росен Плевнелиев ще бъде кандидат за президент и заяви, че това ще стане ясно на 4 септември.

Целите интервюта на Таня Милушева с Владимир Каролев и Елин Герджиков чуйте в звуковите файлове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна