Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов ще открие 67-мото издание на Международния технически панаир в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще открие 67-мото издание на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе под мотото "Нов живот. Нови технологии". Акцент е зеленият бизнес. Той е представен както от големи съоръжения за използване на възобновяемите енергийни източни и опазване на околната среда, така и от решения, които лесно могат да се приложат от домакинствата. В изложението ще участват над 880 изложители и 590 фирми от 44 държави, които ще представят над 80 новости, от които - 31 световни и 12 – европейски.

Опитът на България и Русия в разработването на модерни технологии и продукти ще бъде във фокуса на Иновационния форум, който ще се проведе на 26 и 27 септември. Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, ще участва в откриването на иновационния форум "Русия-България: Развитие на сътрудничеството чрез иновации".

В двудневния форум, който се провежда в рамките на руското участие на Международния технически панаир в Пловдив, ще се включат заместник-министърът на енергетиката и държавен секретар на Руската Федерация Ю. П. Сентюрин, заместник-министърът на образованието и науката на Руската Федерация С. В. Иванец, представители на български държавни ведомства и на академичните среди на България и Русия.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени