Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клубове и футболни ръководители подкрепиха Стилиян Петров в борбата му с левкемията

Снимка: Архив

Българският футболен съюз изразява своята подкрепа към Стилиян Петров след новината за тежкото му заболяване, долетяла от Англия. Като голям мъж и професионалист, какъвто винаги е бил, капитанът на Астън Вила и националния отбор на България намери сили да информира лично д-р Михаил Илиев за диагнозата, която му бе поставена. Подробностите за онова, което предстои на Стилиян, ще бъдат съобщени от лекарите в Англия. Българският футболен съюз призовава всички почитатели на футбола и спорта да подкрепят Стилиян и да се молят за бързото му оздравяване. Нека всички да застанем зад Стенли в тази битка и да демонстрираме уважение към личния му живот, за да му дадем спокойствието, от което се нуждае в този момент. Нека да вярваме в оптимистичния изход и да се надяваме скоро отново да видим нашия капитан на терена.

От името на треньорския щаб на националния отбор и на всички национали селекционерът Любослав Пенев също изразява подкрепата си за Стилиян и призовава за спокойствие. "Да запазим спокойствие и да се въоръжим с търпение до другата седмица, когато ще има повече яснота за състоянието на Стилиян. Треньорите и футболистите от националния отбор сме готови да му помагаме с каквото можем и вярваме в скорошното му оздравяване", заяви Любослав Пенев.

И президентът на БФС Борислав Михайлов се включи към моралната подкрепа за капитана на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров, който е болен от левкемия.

"Винаги ще бъда до Стилиян, подкрепям го с цялото си сърце в този труден момент", заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. "Готови сме да помогнем с каквото можем, но сега най-важното е да запазим спокойствие и да изчакаме лекарите в Англия да се произнесат за лечението. Вярвам, че всичко ще бъде наред, защото Стилиян е мъжко момче и е доказал, че умее да печели битки", допълни Михайлов.

Ръководството на Литекс, треньорите и футболистите, както и цялата спортна общественост в Ловеч са съпричастни с капитана на националния отбор Стилиян Петров, на когото в петък бе поставена диагноза левкемия. "Новината за болестта на Стилиян е потресаваща, но ние сме уверени, че той ще спечели и тази битка. Петров е истински боец, мъжкар и любимец на феновете. Всички сме зад него и семейството му в този труден момент. Кураж, Стенли! Имаш моралната подкрепа на всички българи", споделиха от ръководството на "оранжевите".В града на люляците имат прекрасни впечатления от играча на Астън Вила. Преди четири години Литекс се изправи в европейските турнири срещу отбора от Бирмингам, а поведението и отношението на Стилиян Петров към ловешкия клуб беше изключително професионално и джентълментско.

Ръководството на ЦСКА също изрази подкрепата си към капитана на българския национален тим Стилиян Петров. Халфът игра с червената фланелка от 1997 до 1999 година, като в края на този период дори носеше капитанската лента на ЦСКА. Армейският клуб публикува специално съобщение на официалния си сайт -"Армейци, изключителната тежката новина дошла преди броени минути от Англия за поставената диагноза „ левкемия” на капитана на националния ни отбор Стилиян Петров, потресе всички в клуба ни, както и, сигурни сме цяла България. Като клуб, на който той е дал много ние ще окажем пълна подкрепа и всякакво съдействие по време на лечението му.Силно вярваме, че Стилиян ще спечели и този важен мач, пред който го изправя съдбата. Силният му дух, прекрасните му човешки качества и любовта му към играта го превърнаха в любимец на всеки почитател на футбола. Както всички наши сънародници, и ние в ЦСКА горещо ще се молим за успешното ти възстановяване, Стилияне! Нека всички заедно, без значение от клубни цветове и пристрастия да обединим вярата си в подкрепа на един истински образец за личност и спортист за пример!"

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени