Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова с първа победа в Турнира на шампионките

Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова записа изключително трудна победа в първи мач от  група "Средец" на Турнира на шампионките. В зала „Арена Армаец” пред погледа на президента Росен Плевнелиев, кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, както и Стефка Костадинова, Валентин Йорданов, Любо Ганев и Весела Лечева пловдивчанката успя да се наложи над Цзе Чжън (Китай) с 2:6, 6:4 и 7:6(4) за 2 часа и 42 минути игра. 

Това бе трети сблъсък между двете тенисистки и първа победа за българката. Цвети остави в статистиката 3 аса и толкова двойни грешки, докато Чжън не направи нито една директна точка от сервис, а двойните й грешки бяха 5.

Започнах трудно мача, но си го обяснявам с напрежението. Постепенно се отпуснах и заиграх по-добре. Мога да кажа, че това определено бе най-емоционалният мач в кариерата ми. Публиката ми помогна изключително много, нямаше да се справя без нея. Наистина съм щастлива. Съперничката ми играеше в много добър ритъм и ме затрудняваше в началото. Доволна съм от сервиса си, смятам, че това е едно от основните ми оръжия. Преди всичко обаче публиката и напрежението ме мотивираха. Към края се уморих физически, едва ходех, но нямам проблеми с контузия. Просто умората си каза думата. Мисля, че имам шансове за 1/2-финал и смятам, че  съм равностойна на всички. Днес го показах, коментира след мача Пиронкова.

Следващата съперничка на първата ни pакета ще е рускинята Мария Кириленко. Мачът им ще е втори по програма за днешния ден и ще започне не преди 18,15 часа. Преди тях в 15,50 часа на корта ще излязат втората поставена в схемата Надя Петрова (Русия) и китайката Цзе Чжън.

Не преди 20,00 часа пък е предвиден сблъсъкът между бившата номер 1 в света и лидерка в схемата Каролин Вожняцки (Дания) и Роберта Винчи (Италия).

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна