Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА победи "Лудогорец" с 2:1 за Купата на България

Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи като гост "Лудогорец" с 2:1 в първия мач от 1/16 финалите в турнира за Купата на България. Домакините откриха резултата в 11-ата минута, след като Франк Гела подаде на Мирослав Иванов, който не сбърка от точката на дузпата за 1:0. "Армейците" обаче успяха да изравнят преди края на полувремето. В 34-ата минута Мишел Платини беше изведен в наказателното поле и след като преодоля Чворович, успя да отбележи за 1:1. В 61-вата минута Присо намери Платини, който изведе Лукас Саша и халфът оформи крайното 2:1 в полза на столичани.

ЦСКА завърши мача с човек по-малко, след като в даденото от рефера продължение Анисе извърши пореден фаул, което му коства втори жълт и респективно червен картон, спестен в края на първата част. Това означава, че наставникът на "армейците" Стойчо Младенов няма да може да използва мадагаскареца в домакинския шампионатен сблъсък на ЦСКА срещу Монтана.
Треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев отдаде загубата от ЦСКА на грубите индивидуални грешки в тима на шампионите:

Загубихме мача поради наши груби грешки. До 30-35 минута доминирахме, но ни изравниха след наша грешка. При втория гол стана същото. В последните мачове бъркаме фатално. В никакъв случай не е предрешен изходът на двубоя. Загубихме точки в първенството, които не трябваше да губим. Жалко е, че днес загубихме след наши грешки, но във футбола това се случва, каза Петев.

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви след победата, че знае кои пречат на "червените" и искат да го няма в клуба:

Знам кои пречат на ЦСКА и искат да ме няма в клуба. Това са хората, които през седмицата се опитват да всяват напрежение в клуба. Но аз много пъти съм преминавал през такива перипетии. Мисля, че и сега минах през бурията. Разбира се, че ЦСКА ще се бори за титлата. Аз винаги съм бил максималист. Искам всичко - титлата, купата, всичко. Вече излизаме от кризата и ще вървим само нагоре. Ако днес съдията беше оставил състезателите да играят, щеше да се получи още по-добър двубой. Реферът подмина скандална дузпа за ЦСКА. Знам защо не я свири.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна