Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов с гол за "Фулъм" на рождения си ден

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Димитър Бербатов вкара осмия си гол от началото на сезона във Висшата английска лига по футбол за победата на "Фулъм" с 3:1 над "Уест Хем" в лондонското дерби. Българският нападател вкара първия гол в 10-ата минута и поднесе най-хубавия подарък за 32-рия си рожден ден. Бербатов се разписа с глава отблизо след центриране на Деймиън Дъф от фаул. Попадението поведе "Фулъм" към победата, която бе жизнено важна за тима в борбата за оставане в елита. "Фулъм" е 12-и с 8 точки над чертата. "Уест Хем" изравни с гол на Кевин Нолан в 48-а минута, но минута по-късно "Фулъм" си върна аванса от един гол след попадение на Уго Родайега. Крайното 3:1 бе оформено след автогол на Джоуи О'Брайън в добавеното време.

"Манчестър Юнайтед" увеличи аванса си на върха в класирането на Висшата лига след трудна победа у дома с 2:1 над "Саутхемптън". Юнайтед вече има 7 точки аванс пред втория "Манчестър Сити", който във вторник направи 0:0 с "Куинс Парк Рейнджърс". "Светците" изненадващо поведоха в резултата на "Олд Трафорд" с гол на Джей Родригес, но Юнайтед обърна резултата след два гола на Уейн Рууни в 8-ата и 27-ата минути.

"Арсенал" и "Ливърпул" направиха зрелищно 2:2 на "Емирейтс" в най-интересния мач от междинния кръг. "Ливърпул" поведе с 2:0 с голове на Луис Суарес в 5-ата и Джордан Хендерсън в 60-ата минута, но не успя да удържи преднината си. "Арсенал" стигна до точка на своя стадион след два бързи гола на Оливие Жиру в 64-ата и Тио Уолкът в 67-ата минути. Третият в класирането "Челси" разочарова своите фенове за пореден път този сезон, като завърши 2:2 при гостуването на "Рединг". Въпреки равенството "Челси" остава трети с 4 точки повече от четвъртия "Тотнъм", който също направи реми - 1:1 срещу "Норич". "Челси" изпусна нелепо победата в "Рединг", след като водеше с 2:0 три минути преди края. Хуан Мата откри в самия край на първото полувреме, а ветеранът Франк Лампард удвои преднината на "Челси" в 66-ата минута. С два гола на Адам Льо Фондър в 87-ата минути и петата минута на добавеното време "Рединг" стигна до точката.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна