Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Йорданов: 11 са арестуваните след протестите снощи

Снимка: БГНЕС

Петима полицаи и шестима граждани са пострадали при протестите снощи в София. Това съобщи в интервю за "Преди всички" директорът на столичната полиция, старши комисар Валери Йорданов:

11 са арестуваните след протестите снощи, съобщи още той. Част от тях са били освободени още снощи. В ареста остава 38-годишен мъж, възпроизвел изстрел по протестиращите с газов пистолет, защото те блъскали по личния му автомобил. В ареста остават и криминално проявен за разпространение на наркотици и проявен с хулигански прояви. Двама от останалите задържани са били непълнолетни и са предадени на родителите им.

Петима служители на МВР и шестима граждани са потърсили медицинска помощ, уточни Йорданов. Шест патрулни автомобила са пострадали. Още снощи са започнали и обирите на разбитите от протестиращите витрини и автомобили.

Една малка част от протестиращите бяха агресивно настроени. Бих казал, че елементът на спонтанност е доста минимален. Става въпрос, най-вероятно, за нещо, организирано и за хора, които са се смесили с мирните граждани, които протестират, за да чупят и трошат на територията на столицата.

Инструкциите, които даваме на полицаите, са за изключителна толерантност в рамките на закона.

Цялото интервю с Валери Йорданов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени