Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов донесе победата на "Фулъм" над "Тотнъм"

Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов донесе победата на "Фулъм" в лондонското дерби срещу "Тотнъм" от 30-ия кръг на Премиър лийг. Българинът се разписа в 52-рата минута при четвъртото си завръщане на "Уайт Харт Лейн", като това е първият му гол на терена на "шпорите", откакто напусна клуба през 2008-а година. Саша Рийтер проби отдясно при една контраатака на "котиджърс", след което центрира в наказателното поле, където добре пласираният Бербатов засече технично от малкото наказателно поле - 0:1. Българинът прояви уважение към бившия си тим и не отпразнува попадението си.

До този момент българинът не се бе разписвал и в трите си досегашни гостувания на "шпорите" с екипа на "Манчестър Юнайтед", макар че имаше два гола срещу "Тотнъм" на "Олд Трафорд".

След срещата Бербатов бе засипан с огромна доза суперлативи от мениджъра си Мартин Йол:

Той е забележително момче. Различен характер, но вече втори път ми казва да му вярвам. Каза ми го преди мача със "Стоук" (в който пак вкара победния гол), каза ми го и днес. Единственото нещо, което иска, е почивен ден, когато вкара. Обещах му и той се разписа. Изглежда мързелив и понякога езикът на тялото му не е перфектен, но знаете, че той може да бъде победител и да решава мачове за теб. Това бе една от най-великите победи изобщо.

Така "Тотнъм" записа трета поредна загуба в рамките на седмица и "шпорите" отстъпиха третото място на "Челси". Все пак селекцията на Андре Вилаш-Боаш има актив от четири точки пред "Арсенал" в битката за заветното четвърто място. "Фулъм" е на 10-о място с актив от 36 точки.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна