Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радулов: ГЕРБ искат да влязат в парламента, за да станат неуязвими за разследване

Снимка: Капитал

Прокуратурата не може да разчита на ГДБОП за разследване на сигнала на БСП, че президентът, висши политици и бизнесмени са подслушвани незаконно по нареждане на Цветан Цветанов. Това каза в "Преди всички" бившият главен секретар на МВР Николай Радулов:

Трябва да се намерят криминалисти и то криминалисти не от ГДБОП, тъй като очевидно там са твърде предани на бившето ръководство, а криминалисти от Главна дирекция "Национална полиция" - там има много добри, да се намери колата, да се провери в нея имало ли е оборудване. Аз предполагам, че ако е имало, е било размонтирано, но следите винаги остават. Аз мисля, че не става дума за официална служба на МВР, а става дума за действия на група, създадена и работеща извън МВР, може би с подкрепата на някои управленци от оперативно-техническата дирекция. Всичко зависи от това дали прокуратурата ще има смелостта и доброто желание да направи разследване отначало докрай. Целта на ГЕРБ е да влезе в Народното събрание, за да станат неуязвими за едно разследване.

Официална концепция на това управление беше, че всеки може и трябва да бъде подслушван. Министър-председателят каза - "аз искам моите министри да бъдат подслушвани. Да, всички ще бъдат подслушвани и така трябва, за да имат страх".

Цялото интервю на Борислава Борисова с Николай Радулов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна