Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спорна дузпа прати „Локомотив” (София) на полуфинал, ЦСКА отпадна за Купата

Снимка: БГНЕС

След доста спорна дузпа "Локомотив" (София) победи ЦСКА с 1:0 и по този начин отстрани "червените" от турнира за Купата на България. В главно действащо лице се превърна главният рефер Калин Людмилов, който направи поредица от грешки по време на мача.

Двата тима завършиха при резултат 0:0 в първата среща от четвъртфиналите, която се игра в Своге, а днес на "Българска армия" се опитаха да се победят и да си запазят място в Топ 4 на надпреварата.

Мачът вървеше към продължения, когато в 78-ата минута Томаш Черни фаулира Бранимир Костадинов на границата на наказателното поле. На повторенията явно се виждаше, че нарушението бе извън наказателното поле на домакините, но съдията Калин Людмилов показа бялата точка вместо фаул, а освен това не изгони стража на ЦСКА.

"Червените" играчи започнаха да оспорват решението на съдията и Людмилов първо изгони наставника на "Локомотив" Емил Велев, а след това показа червен картон и на Костадин Стоянов, който вече имаше жълт. Реферът продължи с неадекватното си поведение, когато отмени червения картон на Стоянов и показа жълт на Апостол Попов.

Даниел Пеев застана зад топката и вкара за 0:1 в 84-тата минута. После пък Людмилов показа странен втори жълт и съответно червен картон на Костадинов, заради изритване на топката след сигнал, оставяйки "железничарите" с човек по-малко.

В крайна сметка, след поредния опорочен от съдията мач, "Локомотив" (София) отстрани ЦСКА след победа с 1:0 и е първият полуфиналист в турнира за Купата на България.

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна