Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивелина Василева: Решението за вот не е от вчера или от днес

Снимка: БГНЕС

Мотивите на ГЕРБ за внасянето на нов вот на недоверие за правителството на Орешарски са за политиката за регионално развитие и политиката в сферата на инфраструктурата. Това каза в предаването "12+3" депутатката от ГЕРБ Ивелина Василева.

Този вот цели промяна на политиката в този сектор. Не се случват важни реформи, не работят институциите. Регионалната политика е много важна политика, особено в настоящия момент, когато се програмира новият програмен период. Има абсолютен блокаж при разработването на новата оперативна програма, на необходимите документи, за да може да се получи финансиране през следващия програмен период. Провал в усвояването на европейските средства и по ОП "Регионално развитие", където беше сменен брутално ръководителят на управляващия орган. Знаете и големите инфраструктурни проекти, които се изпълнават от Агенция "Пътища", където има сериозно забавяне.

Нашето решение за внасяне на вот на недоверие не е от вчера или от днес. За съжаление не съм известена за програмата на г-н Борисов, така Василева отговори на въпроса защо Борисов не е бил в залата на Народното събрание.

Чуйте в звуковия файл казаното от Ивелина Василева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна