Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стосър – Веснина, Халеп – Корне и Свитолина – Павлюченкова са мачовете в Турнира на шампионките днес

Снимка: БГНЕС

Саманта Стосър (Австралия) - Елена Веснина (Русия), Ализе Корне (Франция) - Симона Халеп (Румъния) и Елина Свитолина (Украйна) - Анастасия Павлюченкова (Русия) - това са срещи от днешната програма на Турнира на шампионките в зала „Арена Армеец“.

Снощи водачката в схемата Симона Халеп победи рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:3, 6:3 в мач от група "Сердика". Халеп проби още първото подаване на съперничката си и до края не изпусна инициативата, за да стигне до успеха за 69 минути.

Щастлива съм, че съм тук и стартирах с победа, защото това е много важно в такъв формат. Бях агресивна, каквато беше целта ми преди срещата. Доволна съм от играта си. Надявам се да продължа да изпитвам удоволствие и в следващите си срещи от турнира, каза Халеп.  

Анастасия Павлюченкова не скри разочарованието си от загубения първи мач:

Разочарована съм, че започнах със загуба участието си в турнира. За първи път играя в групова фаза и за мен това е ново. Имам обаче още два мача, така че не възприемам това поражение като някакъв сериозен проблем. Все пак това е тенисът – нов ден, нов мач. Струва ми се, че имам някакъв проблем на подсъзнателно ниво, когато играя срещу Халеп. В Токио водих с 6:3, 5:3 и не успях да затворя двубоя. Тя натрупа много самочувствие и това си личи от представянето й през годината.

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна