Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова с втора загуба в Турнира на шампионките

Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова допусна поражение и във втория си мач от група "Сердика" на Турнира на шампионките на УТА в София с награден фонд 750 хиляди долара.

Участващата с "уайлд кард" и поставена под номер 8 Пиронкова загуби от петата в схемата Елена Веснина (Русия) с 2:6, 6:4,0:6 в най-дългия мач в надпреварата, продължил 2:14 часа.

Така 26-годишната пловдивчанка, която е 119-а в световната ранглиста в момента, има минимални шансове да се класира на полуфиналите за втора поредно година, като задължително трябва да победи убедително в два сета Саманта Стосър (Австралия) в последния мач от груповата фаза.

Веснина започна силно мача и след ранен пролив поведе с 2:0. Пиронкова имаше възможност да си върне пробива в шестия гейм, но пропиля аванс от 40:0 при подаване на съперничката си, а до края на сета тя не успя да вземе друг гейм. Рускинята поведе с пробив за 3:2 във втората част, но българката веднага го върна. При 5:4 

Пиронкова стигна до нов пробив при третата си възможност, след като Веснина направи двойна грешка. Така мачът трябваше да бъде решен в третия сет, в който рускинята изцяло доминираше и не даде нито гейм на съперничката  си.

Преди началото на третия сет се получи доста дълга пауза. Елена отиде до съблекалнята да си смени дрехите. Това не беше особено коректно. Тя се върна доста успешно. Аз опитах да продължа инерцията от втората част, но не се получи. В третия сет първите геймове са много важни от психологическа гледна точка. Тя веднага ме проби, а след това много бързо стана 0:3 и това й даде крила. Тя почти не сбърка до края. Не мога да кажа, че съм доволна от играта си днес, тъй като загубих. Определено обаче направих по-добър мач в сравнение с първия. Имах своите шансове, но в някои моменти действах прибързано. Смятам, че с всеки мач играя по-добре. Нямам конкретни очаквания срещу Стосър, но имам своите шансове. Трябва да бия в два сета. В тениса всичко е възможно. Доказвала съм, че мога да побеждавам най-големите тенисистки, така че защо не, заяви Пиронкова.

Пловдивчанката има гарантирани 75 точки за световната ранглиста и 35 хиляди долара, дори да напусне турнира с три загуби.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна