Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Халеп и Иванович с победи в Турнира на шампионките

Снимка: БГНЕС

Поставената под номер 1 Симона Халеп (Румъния) се класира за полуфиналите на Турнира на шампионките на УТА като победителка в група "Сердика" на надпреварата с награден фонд 750 хиляди долара в София.

Халеп, която вече си беше осигурила класиране за фазата на директните елиминации, записа трети успех, след като разгроми украинката Елина Свитолина с 6:1, 6:1 в най-краткия мач в турнира, продължил само 47 минути.

Свитолина, която влезе като резерва след отказването на Мария Кириленко (Русия) в първия ден на турнира, нямаше шансове да продължи напред и не показа особено желание да се бори за нещо повече.

Всъщност бях доста нервна днес, но сервирах добре и това много ми помогна. Искам отново да благодаря на моите привърженици, че дойдоха тук специално заради мен. Обещавам ви чудесен тенис в събота. Искам да се възстановя добре и да се насладя на полуфинала, да изпитвам удоволствие на корта, коментира след мача Халеп, която постигна 51-ва победа за сезона.

Ана Иванович постигна втора победа в група "Средец". Поставената под номер 2 сръбкиня надделя над четвъртата Саманта Стосър (Австлралия) с 6:2, 5:7, 6:2, за да се доближи до полуфиналите.

Доволна съм от играта си. Беше труден мач. Започнах добре и спечелих убедително първия сет. Втората част вървеше гейм за гейм, но в решаващите моменти в края допуснах прекалено много грешки и тя изравни. Бях разочарована, че не затворих мача, но се радвам, че в третия сет запазих спокойствие и успях да овладея емоциите си, за да стигна до победата. Познавам играта на Сам. Тя разполага с тежки удари и затова трябваше да бъда максимално агресивна и да миксирам играта си с къси топки. Успях да постигна това разнообразие, което ми помогна да спечеля. Очаквам тежък мач. Тя натрупа сериозен опит и самочувствие от победите си на двойки. През този сезон играхме на трева и тя ме победи в три сета. Ще направя всичко възможно, за да спечеля. Дано се получи, каза Иванович.

Програма за последния четвърти ден от груповата фаза на Турнира на шампионките на УТА с награден фонд 750 хиляди долара в зала "Арена Армеец" в София:

17.00 часа: Ана Иванович (Сърбия) - Елена Веснина (Русия)

не преди 19.00 часа: Анастасия Павлюченкова (Русия) - Ализе Корне (Франция)

след това: Саманта Стосър (Австралия)  - 8-ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА (БЪЛГАРИЯ)

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна