Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бисера Виденова: „Всяка чаша може да се превърне в Свещен Граал”

„Човекът, съдбата и късметът не са фън шуй. Всичко останало на Земята, всяко обкръжение, всеки символ или концепция биха могли да бъдат. Харесва ми утилитарността на предметите в теорията, в идеята на фън шуй. Всяка една чаша може да се превърне в Свещен Граал. Важно е да се знае, че фън шуй не манипулира реалността, а я доизгражда или коригира в някаква степен, с цел подобряване на качеството на живот. Може би съпротивата, отрицанието, страхът и невежеството също не са фън шуй ” - твърди Бисера Виденова, консултант по класически фън шуй.
Интересът й към това учение датира от 1999 г., а професионалните й проекти - от 2003 г. Продължава да учи към Международния фън шуй форум и да посещава семинари и лекции на водещи специалисти в тази област. Личните й амбиции са в изследванията на българското Върховно единство - учение, според което древните ни предци са живели, съобразявайки се със законите на заобикалящата ги природа.
Работи с художници, приложници, архитекти и дизайнери, защото смята, че изкуството може най-бързо и ефективно да промени вибрацията на дадено помещение, а оттам - и събитията, случващи се на това място.
За пресечните точки на изкуствата и фън шуй разговаряхме в „Артефир”.
По публикацията работи: Димитрина Кюркчиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна