© Снимка: Красимир Георгиев, НАИМ
Брошка – панделка от филигранно сребро, от края на 19 век
Любопитен „скок” във времето към края на ХIX – началото на XX век предлага изложбата „Коприна и сребро”, съвместна инициатива с Музея за история на София. И докато „пробягвате” епохи и пространства, не пропускайте удоволствието да се запознаете и с тънкостите на античната римска диета. Съвременните учени са издирили автентични рецепти, които може да опитате, дори да си отнесете дипляна. А после да изненадвате близки и приятели с познания и с изтънчени древни кулинарни шедьоври. Няма да затрудняваме слушателите с блюда, като „фино задушени вежди от комар в сметанов сос”. Много по-бързо, оригинално, здравословно и вкусно е приготвянето на: