Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Риалити програмите все по-популярни и в Китай

Риалити шоуто за запознанства „Ако ти си за мен” е едно от най-гледаните в Китай
Снимка: Архив
Риалити програмите стават все по-популярни в Китай през последните години. Въпреки лимита върху развлекателните предавания в най-гледаното време, китайските сателитни канали харчат огромни суми за тях, за да привличат повече зрители. С най-висок рейтинг са музикалните формати „Аз съм певец”, „Гласът на Китай”, „Китай има талант” и шоуто за запознанства „Ако ти си за мен”.
Повечето риалити шоута са внесени от чужбина, но с добавени нови елементи според интереса на китайската публика. Китай обаче няма риалити като „Биг брадър”, а телевизионните игри като „Стани богат” дават далеч по-малки по размер парични награди.
Телевизионните сериали също се радват на голям зрителски интерес. От 2003 насам всяка година се снимат по 10 хиляди епизоди, а през 2011 броят им достига безпрецедентните 20 хиляди. Много популярни са и чуждестранните сериали, но все още няма български, който да е показан по някоя от китайските телевизии.
Предаванията за култура също имат своите зрители, въпреки огромната конкуренция. През 2012 година документалната поредица „Хапка от Китай” предизвика огромен интерес. В сериала се разглеждат различните кухни в Китай и свързаните с тях обичаи и история.
По публикацията работи: Невена Праматарова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна