Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" Мадрид "излъга" "Валенсия" на "Местая"

 

"Реал" Мадрид победи като гост "Валенсия" с 3:2 в среща от последния 17-и есенен кръг от испанското футболно първенство. Така столичани завършиха календарната година на трето място в Примера дивисион с актив от 41 точки, на 5 точки зад лидерите "Барселона" и "Атлетико" Мадрид.

Възпитаниците на Карло Анчелоти имаха териториално превъзходство на "Местая" и заслужено поведоха в 28-та минута. Анхел Ди Мария, който замени в стартовия състав контузения Гарет Бейл, получи дълъг диагонален пас от Марсело по дясното крило, навлезе в наказателното поле, премина между двама защитници на домакините и с хубав удар по диагонала прати топката в мрежата. Домакините успяха да изравнят в 34-та минута, когато Пабло Пиати засече с глава подаване на Хуан Бернат в пеналта. Пет минути преди почивката Ди Мария центрира от фаул и Кристиано Роналдо с глава от 6 метра вкара за 2:1 за гостите.

"Валенсия" остово стигна до равенство след малко повече от час игра, след като Жереми Матийо засече с глава центриране на Дани Парехо от корнер. "Реал" все пак стигна до победата в 82-та минута. Лука Модрич изведе Хесе Родригес в пеналта и резервата стреля в близкия ъгъл, за да преодолее не особено убедителния в ситуацията Висенте Гуаита.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна