Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НБУ и Софийската опера честват юбилея на оперната прима Райна Кабаиванска с поредица музикални събития

Снимка: БГНЕС


Нов български университет в партньорство със Софийската национална опера и балет ще чества с поредица музикални събития през 2014 г. юбилея на оперната дива Райна Кабаиванска

Студенти от майсторските класове на Райна Кабаиванска в България и в Италия ще се 
представят в спектакли на Софийската опера. Първото събитие беше гостуването на италианския тенор Алдо Капуто в ролята на Алфред Жермон в операта „Травиата” на Верди на 3-ти и на 5-и януари. Последва успешният дебют на италианския мецосопран Чинция Киарини в ролята на принцеса Еболи в операта „Дон Карлос” на Верди на 24-ти януари.

Кулминацията на честванията ще бъде гала концертът на 18-и декември в зала 1 на Националния дворец на културата с участието на 18 от най-изявените млади оперни певци от майсторските класове на оперната дива Райна Кабаиванска в НБУ, в Академия “Киджана“ в Сиена и в Академия „Веки-Тонели“ в Модена, които вече осъществяват успешна кариера на престижни оперни сцени по света.

Чуйте още в интервюто на Росица Кавалджиева с изпълнителния директор на НБУ Георги Текев и с италианския мецосопран Чинция Киарини.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна