Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световноизвестните оперни певци Камен Чанев и Карло Коломбара пеят в „Аида“ в Софийската опера

Софийска опера
Снимка: BGNES


Големият български оперен певец Камен Чанев пристигна в България след участие в премиерните спектакли на „Бал с маски“ на Верди в Телавивската опера, където получи много висока оценка от публиката и критиката. Преди това изпълни с успех ролята на Рикардо и във Виена и Берлин.
След гостуването си на сцената на Софийската национална опера този месец – в ролята на Радамес в спектаклите на операта „Аида“ на Верди на 8-и и 11-и февруари и като Калаф в „Турандот“ на 22-и февруари, световноизвестният български тенор заминава за Канада.


Трудно е да си българин днес. За съжаление, имиджът на България в Западна Европа никак не е добър в момента. Не е както едно време, когато на големите европейски сцени са пели Гена Димитрова, Николай Гяуров... Сега имат съвсем различно отношение към нас. Необходимо е да се прави повече положителна реклама на България. В този смисъл аз благодаря на посланика ни в Израел г-н Димитър Михайлов. Искам да подчертая, че това е първият български посланик, който въпреки многото си ангажименти уважи поканата и дойде на мой спектакъл, а аз пея от толкова години по света, сподели Камен Чанев.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Росица Кавалджиева с големия български тенор.

В спектакъла на операта „Аида“ на Верди на 11-и февруари в приказно красивата постановка на прочутия аржентински режисьор Уго де Ана ще гостува и големият италиански бас Карло Коломбара като Рамфис. Българската публика ще има възможността да го види в още две вердиеви роли този сезон – на 27-и март като Закария в „Набуко“ и на 31-и май в ролята на крал Филип II в „Дон Карлос“.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна