Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семейство Еневи- име в джудото

Едно от имената, което прослави Враца по целия свят, е това на 14-годишната Теодора Енева. Тя е джудистка и е една от най-големите надежди на този спорт не само в Северозападна България, но и на България.

В навечерието на Деня на българския спорт- 17 май, във Враца се срещнаха спортисти, треньори и юбиляри с високи постижения и принос в развитието на спорта. Двама от отличените от областния управител Пепа Владимирова спортисти на Враца са младата надежда на джудото Теодора Енева и нейният треньор Мария Енева. Мария е майка на Теодора и е млад треньор - само от година, но зад гърба си има завидна състезателна кариера. Към многобройните отличия в Деня на спорта те добавиха и специлния плакет на областния управител за своя принос към популяризиране името на Враца чрез достиганти спротни върхове.

Теди е спортист от клуб "Олимпия" - Козлодуй. До момента Теодора е двукратна републиканска шампионка на България от Държавен личен шампиоант през март 2010, осемкратна златна медалистка от национални и международни турнири през миналата година и блаканска шампионка от първенството за девойки младша възраст в Черна Гора. Тази година Теди печели първо място в Държавния личен шампионат за девойки и е включена в състава на националния отбор на България, като представя страната ни в Световните детски игри от 22 април до 1 май в Анкара, Турция. Там тя става световен шампион.
По публикацията работи: Ева Каралийска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна