Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Монтана правят изкуствено игрище за 800 000 лева

Игрище с изкуствена настилка правят в Монтана. Цялото съоръжение е с размери 105/70 метра, като ще има и лекоатлетическа писта. 500 000 лева са дарени от родения в монтанското село Винище, Кирил Маринов, който живее в Германия. Останалите 300 хиляди лева отпусна Общинският съвет в Монтана.

"Изпълнител на проекта е гръцка фирма, която има лиценз от ФИФА", уточни Сава Симеонов, управител на общинско предприятие "Спортни имоти". Само футболното игрище ще бъде с размери 100/64 метра. Съоръжението ще има и осветление, и ще може да се използва и през тъмната част на деня. То трябва да бъде готово в началото на септември.

С направата на изкуствения терен в Монтана ще решат проблема с тренировъчното игрище. На него освен мъжкия тим, ще водят подготовка и 150 деца от детско юношеската школа на клуба. Там ще се тренира и при лошо време, и през зимата. Ще могат да се играят и контролни срещи.

Междувременно се подобрява тревната настилка и на стадион "Огоста". Веднага след завършването на сезона започнаха ремонтните дейности. "Монтана разполага с най-сигурния стадион. До първия домакински мач теренът ще бъде по-добър", уточни изпълнителният директор на Монтана Румен Панайотов.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна