Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В БНР се провежда "Училище за радио"

"Училище за радио" започна в Българското национално радио. Проектът е съвместен с Медийната академия на Европейския съюз за радио и телевизия. Днес беше първия от четирите дни, в които ще се обучават лектори.

11 журналисти и редактори от БНР ще бъдат обучавани в продължение на четири дни как най-ефективно да предадат професионалния си опит на млади колеги. Лектор тази седмица е Фредерик Франц, преподавател в медийната академия на EBU, който вече е осъществил подобен проект в алжирското радио през миналата година.

От това, което видях тази сутрин, смятам, че ще се получи много добър екип от лектори, който ще се справи фантастично. Това обучение ще продължи в рамките на няколко месеца и ще завърши с връчване на дипломи, каза Франц.

Училище за радио беше заложено в концепцията на генералния директор на БНР Радослав Янкулов, с която той се яви миналата година пред СЕМ.

Бъдещите преподаватели ще преминат една подготовка, чисто методологическа, по отношение структурирането, предаването и начина, по който те ще трябва да предадат знанията си към първите ученици в "Училището за радио". Ще поискам накрая, когато свършат модулите в петък, ако имате бележници, да ми ги представите и няма да отгърна нито една страница, ако там някъде няма най-малкото шест минус. И ако всичките страници са с шестици или с шест минус, в моя бележник аз ще ви напиша седмици, каза Янкулов.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на програмата за партньорство на Европейския съюз за радио и телевизия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна