Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият шеф на "Напоителни системи" остава в ареста

Георги Харизанов
Снимка: БГНЕС
Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов остава окончателно в ареста. Той се разследва за неизгодна продажба на скрап, ощетила с милиони дружеството. Решението на Софийския градски съд беше подписано с особено мнение от председателя на съдебния състав Петър Гунчев. За разлика от своите колеги, според които са събрани достатъчно данни срещу Харизанов, Гунчев смята, че такива няма.

Георги Харизанов е в ареста след показания на свидетел с тайна самоличност, който го чул да казва, че се готви да се укрие от българското правосъдие в ЮАР, твърдения, които от месеци отричат и Харизанов, и адвокатът му Григор Вълков.

Аз поисках от наблюдаващия прокурор, освен да ми предостави копие от протокол за разпит на свидетеля с тайна самоличност и СРС, но наблюдаващият прокурор отказа да ме запознае със СРС, тъй като има елемент на следствена тайна. Аз обаче питам така. След като той е бил на СРС и ако той действително е замислял, ако той е подготвял да напуска пределите на нашата страна, тези СРС щеше прокуратурата да ги представи по делото, но ги няма, коментира Григор Вълков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна