Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниеле Донде: Не съм тук да продавам

Снимка: БГНЕС

Профeсор Даниеле Донде, известен като Фалшификатор №1 в света, идва в България с ново амплоа с изложба, представяща неговата идея за развитието на модерното изкуство. Специалистът пресъздава велики художествени произведения, но не на платно, а на върху струнни музикални инструменти, всеки от които сам по себе си е скъп шедьовър.

В интервю за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ той сподели, че е известен като Фалшификатор №1 заради желанието си да легализира копията:

Аз съм, така да се каже, един легален фалшификатор. Аз легализирах това още преди 30 години със сертифицирани. Направих го, защото много хора искат да имат най-красивите и най-скъпи картини, но не всички имат възможността парите да ги имат и затова аз легализирах това изкуство. Аз първоначално мислех да направя това за хората, които нямат възможност да си позволят скъпи картини, но после се оказа, че моите клиенти са едни от най-богатите хора-колекционери като Франк Синатра, София Лорен, Абрамович, също Арнолд Шварценегер.

Донде заяви, че не всеки има пари да си купи картините му, но всеки може да почерпи идеи от изложбата във фоайето на столичния хотел

Искам да подчертая, че аз в момента не съм тук да продавам. Виждате тази изложба. Тя е изцяло изложена за хората, за новите артисти, за българските артисти, които могат да дойдат да видят и да вземат идеи, защото това е новото изкуство, това е съвременното изкуство, от което да черпим вдъхновение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна