Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деян Савич: За нас България винаги е била един недостижим пример

23-ото издание на предаването на програма „Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ ви предлага музикално пътешествие до сръбската столица. Ще се „пренесем“ сред красивите гледки към река Дунав и река Сава от хълма „Гардаш“ в Земун и от крепостта „Калемегдан“ в Белград, сред великолепните сгради от края на 19-и и началото на 20-и век. Ще посетим спектакъл на Белградската национална опера и ще гостуваме на директора на театъра – маестро Деян Савич.

Българската певческа школа е известна и призната в Европа. Всеки път се възхищаваме как тази школа непрекъснато създава нови таланти, нови гласове, нови творци... Когато говорим за състоянието на културата, особено на музикалната култура, за нас България винаги е била един недостижим пример, каза маестро Деян Савич.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Росица Кавалджиева с директора на Белградския национален театър Деян Савич – „разходка“ из старата сграда, изпъстрена с интересни моменти от историята му като първия гастрол на Лучано Павароти и „злополучното“ прослушване на Пласидо Доминго.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна