Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Малката домашна църква” – съвременни притчи за човешките смисли и съдържания

| обновено на 22.04.14 в 09:30
Деян Енев

„Малката домашна църква” e вече факт. Не за да приюти молитви и покаяния, а за да подсети, че вярата, паметта и въображението имат свой дом. Все още. И както винаги.
С писателя Деян Енев се срещаме на Разпети петък – специално заради слушателите на „Артефир”. Поводът за тази среща в ефира е есеистичната му книга „Малката домашна църква”. А пък талантът му и на събеседник ни дава възможност да забавим малко скоростта, да очовечим – поне за миг – нещата, да загърбим свадливите вавилонски наречия и да си позволим разкоша да се замислим.
Автор като Деян Енев едва ли има нужда от представяне. Но все пак, ако някой не е чел прозата му в книгите: „Българчето от Аляска. Софийски разкази”, „Конско Евангелие”, „Четиво за нощен влак”, „Всички на носа на гемията”, „Ези-тура”, „Господи, помилуй”, „Седем коледни разказа”, „Народ от исихасти” или „Клането на петела”, то със сигурност е чел поне някоя от 2 000-те му журналистически публикации – интервюта, репортажи, очерци, статии и фейлетони. А „Цирк България” се казват сборниците с избраните му разкази на немски и английски език.
Ако искате да се срещнете и вие с Деян Енев – премиерата на книгата му „Малката домашна църква” е в петък – 25 април от 18 часа в Книжен център „Гринуич” в София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени