Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на жертвите от потъването на южнокорейския ферибот продължава да расте

| обновено на 20.04.14 в 16:42
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на загиналите при потъването на южнокорейския ферибот достигна 58 души, а близки на пасажерите влязоха в сблъсъци с полицията на остров Джиндо.

  Броят на потвърдените смъртни случаи достигна 58, след като водолази за пръв път извадиха тела директно от останките на потъналия плавателен съд. Началникът на бреговата охрана заяви, че сега операцията напредва по-бързо: Вече сме на етап, при който влязохме във ферибота след като счупихме прозорец. Може да видите, че определено напредваме във ферибота.
 
  Около 560 водолази участват в спасителната операция, която ускори хода си, след като водолазите си проправиха път до преобърнатия ферибот и успяха да извадят 19 тела.
 
  Разгневени близки на изчезналите 244 пътници влязоха в сблъсъци с полицията. Семействата обвиняват правителството, че не реагира адекватно на трагедията. Роднините все още се надяват да бъдат открити оцелели, които са успели да се спасят във въздушни джобове във вътрешността на потъналия кораб.  Според агенция Ройтерс обаче, надеждите за подобна развръзка намаляват.

Днес бяха извършени и първите погребения на ученици, загинали при потъването на ферибота.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна