Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луис Енрике е новият треньор на "Барселона"

Луис Енрике е новият треньор на "Барселона"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Луис Енрике е новият треньор на "Барселона". Той подписа договор за следващите две години, в които ще бъде начело на "каталунците". Новината бе потвърдена на официалния сайт на тима. Енрике заменя на поста уволнения наскоро Херардо Мартино.

Бордът на директорите на Барселона потвърждава, че от тази вечер Луис Енрике Мартинеса е новият наставник на тима след предложение на спортния директор Андони Субисарета. 44-годишният Енрике подписа договор за две години. Това ще бъде неговият трети период в клуба. Преди това той носи екипа като играч след привличането му от "Реал" (Мадрид) през 1996-а година и бързо се превърна в любимец на феновете с неговата борбеност и желание за победа. През 2008-а той бе назначен като треньор на "Барселона" Б и още на втората година класира отбора в Сегунда дивисион, където счупи рекорда за спечелени точки на тима и завърши на 3-тото място, се казва в информацията на сайта на "Барселона".

За последно специалистът бе начело на "Селта", като изведе тима до 9-ото място в крайното класиране през миналия сезон в Примера дивисион


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна