Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София помага на пострадалите от наводенията в Сараево

Снимка: Пресцентър СО

София ще помага с битова техника и обзавеждане на 30 домакинства в Сараево, пострадали след обилните дъждове.

Вече са подадени документите за три къщи, пострадали след смерча в софийския квартал Чепинци, информира кметът Йорданка Фандъкова.

От Районната администрация документите ще бъдат подадени в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, за да бъдат отпуснати финансови средства на собствениците, за което общината ще съдейства максимално, посочи Фандъкова: 

В първия момент след тази буря предоставихме на хората не само найлони, с които покриха къщите си, но и ламарини, с които временно затвориха покривите, така че да не се наводняват и държим връзка чрез районния кмет на Нови Искър, за да може да им съдействаме максимално. Ние сме съпричастни към това, което се случва и при нашите съседи, защото винаги си помагаме с колегите-кметове на столиците на Балканите. От Белград и Загреб ни увериха, че на този етап нямат нужда, но от Сараево ни помолиха за съдействие за намиране на оборудване за 30 семейства, които са загубили къщите си, и на които държавата ще предостави временни жилища. Молбата към нас е да помогнем с оборудването на жилищата като бяла техника, както и мебели.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна