Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на "Атила" от Верди открива VІІ музикални празници "Емил Чакъров" в Бургас

Бургаският Летен театър

За седма поредна година красивият бургаски летен театър ще посрещне гостите на музикалните празници "Емил Чакъров". Домакин е трупата на Държавна опера - Бургас, а началото тази година е на 2-ри юли с премиера на операта "Атила" от Джузепе Верди под диригентството на Ивайло Кринчев. Режисьор е Огнян Драганов, а в главните роли ще се представят Деян Вачков, Калуди Калудов и Йоана Железчева.


Фестивалът ще продължи до 5-и септември, когато ще бъде закрит с премиера на оперетата "Цигански барон" от Йохан Щраус. 18 събития са предвидени в богатата програма, сред тях има много от най-харесваните оперни заглавия, както и концерти с участието на Мария Илиева, Милица Гладнишка и Еделина Кънева.

На финала по традиция ще бъде връчена и наградата за цялостен принос на името на маестро Емил Чакъров. Сред номинираните тази година са диригентът Найден Тодоров, директор на Държавна опера - Русе, диригентът Георги Димитров и флейтистът Георги Спасов.

Чуйте повече за програмата на фестивала в интервюто, прикачено в звуковия файл, с Александър Текелиев-син - директор на Държавна опера - Бургас.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна