Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великотърновският театър с летен фестивал

Снимка: Община Велико Търново

Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново има нов директор – оперният певец Христофор Йонов, който започва мандата си с нов проект за културен туризъм.


Идеята ми е да направя нещо по-различно в града! Бих искал да завършим настоящия сезон на МДТ „Константин Кисимов“ с една инициатива, която сме нарекли Музикално-театрални вечери „Под звездите на Търновград“. Надявам се да стъпим сега на една хубава основа и следващата година да направим още по-интересни неща, а защо не и на Царевец
, каза Христофор Йонов.

От днес стартират Музикално-театралните вечери „Под звездите на Търновград“. На сцената на Летния театър във Велико Търново в пет вечери ще бъдат представени оперетата „Графиня Марица“ на Калман /14 юли/, „Железният светилник“ по Димитър Талев /15 юли/ със специалното участие на Ивайло Захариев, „Декамерон“ по Бокачо /16 юли/, оперетата „Българи от старо време“ на Асен Карастоянов /17 юли/ и концерт „Холивудска вечер в Търновград“ с популярни музикални фрагменти от любими филми в изпълнение на оркестъра на МДТ „Константин Кисимов“ и Духовия оркестър на община Велико Търново под диригентството на Ронън Нисан /Великобритания/ и сопраното Ива Йонова.

При лоши метеорологични условия спектаклите ще се проведат в залата на МДТ „Константин Кисимов“.

В звуковия файл чуйте цялото интервю на Росица Кавалджиева с Христофор Йонов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна