Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андреа Бочели ще получи колекция дискове на БНР

Снимка: БГНЕС

След концерта си на стадиона в Краков снощи Андреа Бочели пристигна в България заедно със съпругата си Вероника и двегодишната си дъщеричка Вирджиния. В България го очакваха две специално поръчани от Германия и Англия електронни пиана за репетиции и овлажнители на въздуха, който да поддържат атмосферата, на която е свикнал в дома си в Тоскана. Италиански майстор готвач приготвя любимите му ястия от средиземноморската кухня. Организаторите подготвят и изненади, с които да представят родината ни.

Ще представим на Андреа Бочели известната шопска салата, ще му дадем да опита от българското сирене и кисело мляко. Като специална изненада ще му подарим колекция дискове на Българското национално радио с българска фолклорна музика, с която да се запознае. Надяваме се, ако я хареса, в някои от следващите си албуми да използва и българска народна музика, каза Вълчо Калудов.

Грандиозна сцена е построена на стадион "Българска армия" за концерта тази вечер от световното турне на Андреа Бочели. 150 тона техника беше докарана с 20 тира. Повече от 130 музиканти ще бъдат на сцената заедно с голямата звезда. Оперната певица Алесандра Марианели и поп певицата Илария Делла Бидия, китарното дуо "Каризма", Хорът и оркестърът на Класик ФМ радио под диригентството на Марчело Рота ще партнират на Бочели в изпълнението на някои от най-големите му хитове и песни от последния му албум Passione. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна