Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Сандов: Решението да сме сами на изборите подейства изключително мотивиращо за „Зелените“

РБ поиска пари за по-предни места в листите, заяви той

Снимка: БГНЕС

Решението да сме сами на изборите подейства изключително мотивиращо за „Зелените“, защото се убедихме, че трябва да продължаваме да отстояваме принципите и да действаме по начина, по който сме приели през последните години, за да отвоюваме все пак в България да се води различна политика, каза съпредседателят на ПП „Зелените“ Борислав Сандов в интервю за предаването „Преди всички“.

Причината „Зелените“ да не участват на парламентарните избори в рамките на Реформаторския блок е, че са им поискани пари за по-предни места в листите, каза Сандов:

За нас е неподходящ принцип, недемократичен, тъй като сами можем да си представим, че обвързването на участие в кампания със солидна сума пари спрямо това - каква е позицията в листата ти, води до това или до зависимост, или очаквания, или недемократичност. Това е една от практиките, които искаме да бъде премахната от развитието на политиките в България.

Сандов заяви, че листите на ПП „Зелените“ ще бъдат обявени днес. Той увери, че партията ще успее да спечели над 1% от гласовете на изборите.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна