Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлин Ивелинов: Основното послание е за любовта

Продължава анкетата на Българското национално радио "Любимите ви мюзикъли". Питаме ви коя е творбата, която цените най-много, която ви е развълнувала най-силно или с която са свързани най-хубавите ви музикални спомени. Ето какво сподели пред микрофона на предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива" хореографът от Националния музикален театър "Стефан Македонски" Светлин Ивелинов:

Мюзикълът е една много динамична и лесно възприемаща се форма, т.е. през един мюзикъл могат много неща да се кажат и да стигнат бързо до хората. Основното послание е това за любовта, защото, когато човек умее да обича и бъде обичан, тогава той е много силен, много можещ. Разбира се, има мюзикъли, направени на политическа основа, но толкова човешки и силни като "Цигуларят на покрива", който беше великолепно поставен преди години в Музикалния театър от маестро Пламен Карталов. Тогава аз танцувах в този мюзикъл, Маргарита Арнаудова беше хореограф, беше великолепно направен и страшно въздействащ.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Росица Кавалджиева със Светлин Ивелинов.

На сайта на Българското национално радио можете да направите и вашия избор в националната анкета "Любимите ви мюзикъли", а това ви дава шанс да спечелите голямата награда - екскурзия във Виена.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна