Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

П. Карастоянова: Подкрепата ни ще е пряко свързана с изпълнението на програмната декларация

Снимка: БГНЕС

Днес имаме готовност да изразим със специална декларация на парламентарната група на Патриотичния фронт готовността ни да подкрепим програмния документ, който осигурява парламентарната подкрепа и гарантира възможността за съставяне на стабилно управление на страната. Не е поставян въпросът за нюанси относно този програмен документ. Това заяви в предаването "Преди всички" Поли Карастоянова от Патриотичния фронт. По думите й, коалицията е запазила възможността да изразява различно или особено мнение по политики, които не са елемент от програмната декларация. Подкрепата ни ще бъде пряко свързана с ясните знаци на изпълнението на документа, каза депутатът и добави:

Ако това не е факт, това ще бъде основанието ние да преразгледаме позицията си. Но не търсим възможни недостатъци и преднамерено предпоставени проблеми. Обратното – влизаме в това съгласие, в тази широка парламентарна подкрепа, водени от желанието да свършим работата, за която постигнахме съгласие
.

Карастоянова подчерта, че се очаква документът да бъде официално публикуван днес преди обед.

Ние от Патриотичния фронт в този месец след изборите проявихме последователна непроменена позиция, водена от чувството ни за дълг и разбирането, че интересите на България са над всичко, над партийните конюнктурни интереси и очевидно над личните. Ясно заявихме, че ще търсим възможности за създаване на мнозинство, което да гарантира парламентарна подкрепа за стабилно управление. Ясно заявихме, че няма да участваме с политически лица в състава на кабинета като някаква разменна монета или залог на тази подкрепа, но ще държим единствено и само на ключови принципи, на важни за нас приоритети, които да намерят място в програмата за управление. /…/ Патриотичният фронт показа, че е предвидим, стабилен и сигурен партньор в целия процес. В нито един момент не променихме в нито един аспект нашето поведение, коментира Карастоянова.

Цялото интервю на Веселина Миланова с Поли Карастоянова чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна