Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малки пианисти от Враца направиха записи в БНР

3
Снимка: Магдалена Николова Личен архив

Малките врачански пианисти Елица и Павел Стефанови направиха записи в Студио 1 на БНР. Това бе награда на Елица от участието й в Международния фестивал "Надмощие на духа". На фестивала тя бе удостоена с "Гранд при".

Докато бяха в София на ІІІ Международен клавирен конкурс "Андрей Стоянов", талантливите Елица и Павел се срещнаха с композитора Красимир Милетков. Тази среща бе музикална премиера на две негови нови клавирни пиеси, посветени на малките врачански пианисти, разказа майката на талантите от Враца Магдалена Николова:

"Присъствайки на концерта, Красимир Милетков, много впечатлен от нейното изпълнение, след това дойде и се запозна с нас и няколко дена след конкурса ни се обади по телефона и каза, че е написал пиеса, която посвещава на Ели. Ние бяхме първите слушатели, той дори по телефона ни я изсвири."

Припомням, че Елица и Павел получиха покана от Даниела Дикова от фондация "Арденца", да представят България на престижен международен фестивал "Горячее сердце" в Москва. Фестивалът ще се проведе между 13 и 16 декември, но за да заминат, на децата им трябват между 2000 и 3000 лева за самолетни билети и визи.

Молим всеки, който има възможност, да помогне! Повече информация – в музикалната школа на читалище "Развитие", където  музикалният педагог на младите таланти- Олга Младенова- е по цял ден. Телефони за контакт с Олга Младенова: 0879 347075 и 0888 347075.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна