Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томас Бах: Всеки ден МОК инвестира над 3 млн. евро в развитието на спорта

Томас Бах: Всеки ден МОК инвестира над 3 милиона евро в развитието на спорта
Снимка: http://www.olympic.org

МОК инвестира повече от 3 милиона евро на ден в развитието на спорта. Ние сме успешни, но успехът е най-добрата причина да направиш промени. Днешният свят се променя по-бързо от когато и да било. И днешните успехи може утре да се обърнат срещу нас, ако се оставим на течението, коментира Томас Бах, президент на Международния олимпийски комитет (МОК).

Ние трябва да бъдем лидери на промените, а не последователи, заяви Бах при откриването на 127-ата сесия на организацията в Монте Карло

По време на сесията членовете на МОК ще започнат обсъждането на стратегията за бъдещото развитие на олимпийското движение до 2020-а година.

В дневния ред на най-важните въпроси за олимпийското развитие до 2020-а година са съкращаването на разходите на организацията, правилното разпределение на парите за провеждането на състезанията, битката за по-чист от допинг спорт, изграждането на добра градска среда за спорт, създаването на олимпийски телевизионен канал, юношеският спорт, културната политика на МОК, намирането на нови спонсори, етиката и лицензирането и търговията с марката на организацията. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна