Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и "Фортисимо" представят "Фортисимо Радио"

| обновено на 29.12.14 в 16:05


Екипите на "Фортисимо Фамилия" и предаването на програма "Хоризонт" за музикално-сценични изкуства "Каста дива" реализират заедно новия проект "Фортисимо Радио", водени от желанието колкото може повече български деца да се докоснат до магията на класическата музика.

Всяка неделя след новините в 20.00 часа по програма "Хоризонт" каним малчуганите и техните родители да слушаме заедно музикална приказка в предаването "Каста дива". Всяка първа неделя от месеца децата ще се запознават с един музикален инструмент. В следващите предавания приказката ще "оживява" в концерти-спектакли.

През месец декември "Фортисимо Радио" представя "Приказка за обой". В първия епизод децата слушаха "Приказка за бог Аполон и пастирчето" от Мария Станкова, прочетена от създателя на "Фортисимо" маестро Максим Ешкенази, както и прекрасните изпълнения на обоиста Ясен Енчев и оркестъра на Софийска филхармония под палката на Павел Златаров.

Останалите епизоди пренасят децата на празника на смърфовете от Софийската смърфалония, организиран от диригента Татко смърф и симпатичната весела Смърфиета. Водещ е Росица Кавалджиева, автор на сценария - Александър Чобанов, участват актрисите Богдана Трифонова и Ангелина Гаврилова, тонрежисьор е Иван Юруков. Бъдете с нас!

В звуковите файлове можете да чуете четирите епизода на "Приказка за обой".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна