Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диян Никифоров: 20 години нося книгата в сърцето си

Диян Никифоров: 20 години нося книгата в сърцето си

Книгата "17 крачки към безсмъртието" беше представена официално във фоайето пред Първо студио на Българското национално радио. Неин автор е дългогодишният спортен журналист Диян Никифоров. В нея той проследява седемнадесет крачки на героите към безсмъртието и акцентира върху най-важните събития от най-успешния период в нашия футбол, оказали влияние върху националния отбор. Така, както са се случвали в действителност, без напудряне и грим, разказани от участниците в тях.

Нося книгата 20 години в сърцето си. От 4-5 години работя сериозно по нея. Исках да покажа важните неща в българския национален отбор в най-успешния период 1992-1994 година и то разказани от името на главните действащи лица. Безкрайно съм им благодарен, защото те разкриха пред мен мислите и преживяванията си именно в този период, заяви на премиерата авторът Диян Никифоров.

Сред гостите на представянето бяха двама от най-големите ни футболисти, част от златното поколение на българския футбол – Красимир Балъков и Ивайло Йорданов.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна