Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Максим Ешкенази: Инвестицията в изкуството е бавна, но много важна


Създателят и артистичен директор на програмите „Фортисимо Фамилия“, „Фортисимо Клас“ и „Фортисимо Фест“ маестро Максим Ешкенази гостува в предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“.

Форматите са направени така, че да „отварят“ психологическите ключове към съзнанието на децата с познати за тях музикални теми и в същото време да им представят солидни произведения от класическия репертоар по забавен начин. Проектите започват да стават по някакъв начин национални, защото институциите и отделните хора започват да ги припознават като свои. Това беше мечтата ни от самото начало, за да може да продължават успешно дори и след нас. Инвестицията в изкуството е бавна, дълга инвестиция, но много важна, за да създадем здрави устои за развитието на България, каза Максим Ешкенази.

Чуйте цялото интервю на Росица Кавалджиева с Максим Ешкенази, в което той представя новите проекти „Приказка за цигулка“ с участието на световноизвестния цигулар Светлин Русев и „Дете от стъкло“, посветен на музиката на Чайковски.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна