Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"За мишките и хората" от Бродуей

| обновено на 03.03.15 в 19:54
Посещавайки всички спектакли от кино сезона на Лондонската кралска опера „Ковънт Гардън“ и Метрополитън, реших да отида и на спектаклите от програмата NT Live на Британския национален театър.

Това са избрани спектакли от театралните сцени на Обединеното кралство и не само, които се предават по сателит пряко или на запис в над 700 кина по света. Така гледах страхотния спектакъл „Джон“ на световноизвестната английска танцова компания DV8 – цяла епоха в танцовото изкуство! А след това - първата прожекция на спектакъла „За мишките и хората“ от Бродуей, от театър Лонгейкър.

Тази постановка на пиесата на нобеловия лауреат Джон Стайнбек е номинирана за две награди "Тони”. Когато прочетох в анонсите, че представлението рисува разтърсващ портрет на американския дух и затрогващо свидетелство за силата на приятелството, ми прозвуча като клише. Но когато излизах просълзена от залата, си мислех, че това са точните думи.


В звуковия файл чуйте впечатленията на още една зрителка в кино салона, която също като мен беше добавила театралните спектакли към оперната си програма.

Поради големия зрителски интерес ще има още две прожекции на спектакъла "За мишките и хората" от Бродуей. Те ще бъдат на 11-и и 18-и март от 19 часа в Cinema City в Mall of Sofia. Представлението е на английски език, със субтитри на български.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна