Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билети за прожекцията на „Андре Шение” от „Ковънт Гардън"

Кино сезонът на Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън“ продължава с прожекции на 11-и, 14-и и 15-и март в кината Арена в София, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Плевен и Смолян. Ще гледаме спектакъла на операта „Андре Шение” от Умберто Джордано.

След поредица успехи на сцената на Кралската опера в Лондон, сред които постановките на оперите „Риголето“ на Верди и „Троянците“ на Берлиоз, режисьорът Дейвид МакВикър пресъздава на престижната сцена историческата драма на Джордано, безсмъртната любовна история от времето на Френската революция, в една нова завладяваща визия.

Постановката рисува измислена версия на последните години от живота на френския поет Андре Шение, екзекутиран през 1794 г. В ролята на Шение ще се превъплъти знаменитият немски тенор Йонас Кауфман, а в ролята на любимата му Мадалена – холандското сопрано Ева-Мария Вестбрук. Сръбският баритон Желко Лучич играе Карло Жерард - слугата, който се оказва революционер и също като Шение влюбен в Мадалена.

Българското национално радио Ви дава шанс да гледате прожекция на операта „Андре Шение” от Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън” с билети – подарък от предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива". Можете да заявите Вашето желание за участие в томболата на електронната поща castadiva@bnr.bg до 5-и март или на редакционния телефон 02 987 66 76 на 4-и март от 9 до 11 часа. Томболата ще бъде изтеглена в изданието на "Каста дива" на 8-и март от 20 до 22 часа по програма "Хоризонт". Печелившите ще могат да ползват билетите във всеки град, в който се осъществяват прожекциите, и в избран от тях ден. Пожелаваме Ви късмет!



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна