Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Миланов под въпрос до последно за квалификацията с Италия

Георги Миланов е с контузия преди мача срещу Италия в събота
Снимка: БГНЕС

Полузащитникът на ЦСКА Москва Георги Миланов има контузия в глезена, но участието му в мача с Италия в събота е почти сигурно, заяви селекционерът Ивайло Петев. Националите се събраха днес в пълен състав преди четвъртата си квалификация в група В.

Миланов има контузия в глезена. И ако не утре, то в други ден ще се включи на пълни обороти в групата. Вече е ясна групата на Италия, а и доста мачове им изгледах, дано успеем да се противопоставим. Най-важното нещо, това е мач на психика. Важно е ние да сме спокойни, да не се допуска нервност. Това е изключително важно и такъв ще бъде моят апел към момчетата. Имаме си нашите шансове и ще ги преследваме с всички сили. Ако Италия излезе така, както в последните си мачове, ние трябва да бъдем доста гъвкави. Не само трябва да заложим на агресията, но и концентрацията ще бъде много важна – трябва да я имаме 90 минути. Цел номер 1 за нас е да не допускаме елементарни грешки. Защото Италия винаги ги наказва. Те играят много стабилно в защита и ако успеят да вкарат и гол, става много трудно, обясни Ивайло Петев.

На мен ми се иска да дойдат колкото се може повече зрители на стадиона, Италия не се нуждае от допълнителна реклама, макар сега чак да се върнаха в топ 10 на Световната ранглиста. Сигурен съм, че ако в събота направим добър резултат, следващата среща ще бъде още по-посетена. Но аз искам да призова всеки фен на националния отбор за голяма подкрепа към нашия отбор, добави наставникът.

Той беше попитан дали е наредил Валери Божинов и Николай Михайлов да бъдат заедно в една стая по време на лагера, каквито информации се появиха в медиите. Петев с усмивка отговори, че няма претенции кой с кого ще спи, но не стана ясно дали това е истина или не.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна