Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фортисимо Радио" представя

| обновено на 30.03.15 в 15:43





Знаете ли от коя фамилия музикални инструменти е китарата? Знаете ли откъде е „пристигнала” в Европа? Отговорите на тези въпроси и още много интересни неща ще чуете в „Приказки за китара“ по програма „Хоризонт“ на Българското национално радио в неделната вечер.

През месец март националната детска образователна програма „Фортисимо Радио“ запознава българските деца с музикалния инструмент китара. В първия епизод актрисата Ани Пападопулу разказва приказката "Гилгамеш и вълшебната китара", написана от Мария Станкова.

В следващите недели след новините в 21.00 часа по програма „Хоризонт” в предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива”  приказката „оживява“ в концерт-спектакъл.

Бъдете с нас – водещата Росица Кавалджиева, артистите Стефания Колева и Ангелина Гаврилова, Софийската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров и солистът Цветан Недялков. Автор на сценария е Александър Чобанов.

В звуковия файл можете да чуете първи, втори, трети  и четвърти епизод на "Приказки за китара", както и интервюто на Росица Кавалджиева с маестро Найден Тодоров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна