Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов взе титлата в Анталия

Димитър Кузманов
Снимка: БГНЕС

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов спечели титлата на турнира по тенис на твърди кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 10 хиляди долара.

Кузманов, който бе поставен под №4 в основната схема, победи с 2:6, 6:0 и 6:3 сърбина Мики Янкович. Българинът спечели втората си титла този сезон и общо седма в кариерата си в състезания на ITF. 21-годишният пловдивчанин също така заработи 18 точки за световната ранглиста и 1440 долара от наградния фонд.

Елица Костова пък преодоля квалификациите на турнира на твърди кортове в зала във френския град Кроаси-Бобур. Поставената под номер 4 Костова се наложи убедително над представителката на домакините Жули Коан с 6:1, 6:2. в решаващия трети кръг от пресявките. Така 24-годишната българката заработи 5 точки за световната ранглиста и 444 долара и си осигури място в основната схема.

На турнира в гръцкия град Ираклион Вивиан Златанова се класира за втория кръг на надпреварата, след като победи с 6:4 и 6:4 Тамара Чурович от Сърбия. 17-годишната българка си осигури 1 точка за световната ранглиста и 196 долара от наградния фонд. Златанова ще спори за място на четвъртфиналите със сръбкинята Ема Полич.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна